Je kan Coronalert, de Belgische app in de strijd tegen het coronavirus, nu downloaden! De app werd de afgelopen weken door meer dan 10 000 gebruikers uitvoerig getest in het dagelijkse leven en is nu voor iedereen beschikbaar.

Hoe werkt het?  

De app werkt samen met de telefonische contactopsporing om mensen te waarschuwen van een hoog risicocontact. Via een rood of een groen scherm laat Coronalert weten of je een hoog risicocontact hebt gehad of niet.

Krijg je een rood scherm en heb je symptomen van Covid-19, dan zal de app je vragen om je huisarts te contacteren.

Heb je geen symptomen, dan zal de app voorstellen om contact op te nemen met het contactcenter dat meer informatie zal geven over het afnemen van een test.

Een sleutelwoord: vertrouwelijkheid

Een van de belangrijkste criteria bij de ontwikkeling van Coronalert was vertrouwelijkheid. De app heeft op geen enkel moment toegang tot je gegevens. Ook Apple of Google bewaren niet met wie je contact hebt gehad. De app wisselt willekeurige codes uit, op basis waarvan je weet of je contact had met iemand met Covid-19, maar je zal niet weten wie dat was of waar het contact gebeurde.

Smals heeft geholpen bij de lancering van Coronalert

Smals heeft, in opdracht van de Gewesten, gezorgd voor de aankoopprocedure met betrekking tot de ontwikkeling van de toepassing enerzijds, en de communicatiecampagne anderzijds. We hebben dus, onder andere, het lastenboek opgesteld. Daarnaast hebben we een webformulier ontwikkeld dat gebruikt wordt door de app. Tenslotte heeft Smals de communicatie rond de lancering van de applicatie ondersteund.

Jij hebt een rol te spelen

Wil je levens helpen redden door de besmettingsketen sneller te doorbreken, installeer Coronalert dan nu op je smartphone, en spoor je contacten aan om hetzelfde te doen!

Comments are closed.