“Op een zonnige dag in mei kwam Team Smals bijeen voor een sportieve uitdaging” – het had een mooie intro voor een artikeltje over de “20km van Brussel” kunnen zijn, maar dan liefst met wat minder clichés erin. Helios was met vakantie gestuurd door Zeus, die vervolgens met een industriële hoeveelheid regen voor “wat afkoeling” zorgde.

Veel lachende en stralende gezichten kreeg je dan ook niet echt te zien – minder in ieder geval dan de kletsnatte kopjes. Gelukkig duurde het allemaal niet lang, en rond de middag werden we getrakteerd op…minder donkergrijze wolken. De DJ van dienst zorgde voor opzwepende beats, en op slag leek iedereen zich op Ibiza te wanen.

Sfeer zat, dat wel, maar Onze Lopers hadden duidelijk andere plannen dan polonaises lopen. De wedstrijd begon om 10u en, hou je vast, 1u22 later waren Clément Linsmeau en William Peeters alweer klaar voor de douches! Blijkbaar waren ze nog niet nat genoeg. 5 minuten later passeerde Steven Engelen ook, en daarmee was ons podium alvast gevuld. Voor volgend jaar vragen we wel een groter podium aan de dienst Logistiek, zodat de andere 59 lopers en wandelaars mee erop kunnen.

Over volgend jaar gesproken… Begint het niet al wat te kriebelen? Markeer misschien alvast 25/5/25 op de kalender, want dan staat de 45ste editie op het programma. Wij zullen er ook zijn. Lopen hoeft niet, wandelen mag zeker ook. Kun je echt niet wachten? Minder goed nieuws, in dat geval, want de inschrijvingen beginnen pas in maart 2025. Om het goed te maken, krijg je hier alvast een impressie van de editie van dit jaar.

Comments are closed.