Hoe Smals de Horeca Sector Ondersteunt met Innovatieve IT-oplossingen

Kenners beweren dat de zomer in het land is, en dat het terrasjesweer is. Gewapend met crocs en shorts trekken deze kenners vervolgens resoluut naar de kust (of de Ardennen) om er te gaan zitten. Genieten. Drukke tijden, geloof het of niet! Voor de cafés en restaurants in ieder geval, maar…ook voor de computersystemen van Smals!

Op de ons typerende manier (achter de schermen en zonder ons de hele tijd op de borst te kloppen – behalve deze ene keer nu misschien) is Smals bij heel wat aspecten van dit fameuze terrasjesweer betrokken.

Er gaat geen groot geheim verloren als we verklappen dat de horeca heel wat jobstudenten inzet. Die studenten moeten vooral (en het woord geeft het al een beetje weg) studeren, daar zijn vooral alle anderen het over eens. Mochten ze na al hun inzet nog steeds niet moe genoeg zijn, dan mogen ze nog wat gaan bijklussen. Tot 600 uur per jaar, en dat zijn toch 75 volle dagen van 8u. Via Student@work kunnen die studenten precies opvolgen hoeveel uur ze nog mogen werken – eventuele vragen kunnen gesteld worden via de chatbot.

Niet-studenten, zo zijn er toch ook nog behoorlijk wat, kunnen worden ingeschreven via Dimona. We hebben het dan niet over de woestijnstad in Israël, maar wel over de Déclaration Immédiate / Onmiddellijke Aangifte. Werkgevers geven op eenvoudige manier aan wanneer werknemers in of uit dienst gaan (of langer/korter werken dan voorzien) en klaar.

Sportclubs en socioculturele verenigingen zijn dan weer blij met de statuten voor Verenigingswerk, want zo kunnen ze werknemers aanwerven voor tijdelijke activiteiten. Het aantal uur dat mensen binnen dit stelsel mogen werken is uiteraard beperkt, maar ook voor hen wordt dit allemaal netjes opgevolgd.

Voor wie nog steeds niet genoeg krijgt van werken, hebben we ook deze nog: flexi-jobs! Dankzij het flexibele contract kan een extra kracht gemakkelijk ingezet worden; de flexi-jobber zelf ziet zijn volgende weekenduitstapje alsnog gesponsord worden dankzij het maximum van €12000 dat bijverdiend mag worden. Loop misschien nog niet meteen weg, want – voor alle duidelijkheid – dit bedrag is op jaarbasis.

Tafelschuimers aller landen, verenigt u, want eens alles is besteld, geleverd en opgegeten of -gedronken, dan wordt het tijd om af te rekenen via de Witte Kassa, verplicht voor “iedere Belgische zaak waarvan 25.000 euro of meer van de jaaromzet uit maaltijden (exclusief drank en btw) komt”.

Heel veel mogelijkheden om te (laten) werken, maar al die gegevens moeten natuurlijk ook ergens verwerkt en opgeslagen worden. En zo ondersteunt Smals jouw bezoek aan dat terras – achter de schermen, en met mensen en technologie die nog steeds het verschil maken.

Comments are closed.