Als je Hilda tegenkomt, dan is Marc nooit ver weg. Ze hadden dezelfde werkgever, ze hebben dezelfde lievelingsactiviteiten. Dit close koppel is nochtans zeer open, met een grote vriendenkring en afwisselende hobby’s. Beschrijving van twee jong gepensioneerden…

40 jaar bij Smals voor Marc, 32 jaar voor Hilda

Na 3 jaar bij Volkswagen gewerkt te hebben, komt Marc bij Smals aan in oktober 1979. Hij is boekhouder van opleiding maar zet zich met plezier in voor de afdeling die instaat voor het toepassingsbeheer. Gedurende de 17 laatste jaren van zijn carrière is hij actief in het team dat de aangiften voor sociaal risico (ASR) beheert.

De laatste maanden waren zeer intensief. Met de coronacrisis zagen we het aantal technische werklozen en ziekteaangiften explosief stijgen.

Marc is eind mei 2020 met pensioen gegaan. Hij heeft spijt dat hij zijn afscheidsfeest op 30 april niet heeft kunnen organiseren.

Na enkele ervaringen bij andere werkgevers treedt Hilda in dienst bij Smals in april 1987. Ze begint te werken in een team dat de toepassingen voor het RIZIV beheert. In 1992 integreert ze de dienst Pensioenkadaster. Ze blijft er actief tot de hervatting van deze activiteiten door de RVP. Ze gaat dan over naar het Gotot-team. Hilda is op 1 oktober 2019 met pensioen gegaan.

Het leven plukken

Het pensioen geeft Marc een gemengd gevoel.

Ik ben blij, ik heb genoeg gewerkt, maar het is een heel hoofdstuk dat afgesloten wordt.

Hilda vat het pensioen samen in een woord: “genieten”. En dat valt samen met de eenvoudige menselijke wens van Marc: nog wat langer leven en waarderen wat het leven hen te bieden heeft.

Een gelukkige familie

Marc en Hilda zijn fier op hun twee dochters en zoon. Wendy is geboren in 1979, terwijl de tweeling Dorien en Glenn in 1991 ter wereld kwamen.

Hilda is blij dat ze meer tijd kan besteden aan haar familie, onder andere aan haar mama en haar kleinkinderen: Frauke (13 jaar), de dochter van Wendy, en Devon (8 jaar), de zoon van Dorien.

Van l. naar r.: Dorien, Marc, Glenn, Hilda en Wendy

De roep van nieuwe horizonten

Hilda en Marc zijn gebeten door reizen. Ze hadden veel projecten in 2020: de Arabische Emiraten in mei, Spanje in juli, een cruise naar de Noorse fjorden in augustus… Covid-19 bemoeide zich ermee en heeft een stokje gestoken voor bepaalde plannen, maar uitstel is geen afstel.

Ze gaan regelmatig skiën in Italië of Oostenrijk.

Trektochten maken in de bergen is ook een van hun lievelingsactiviteiten. Elk jaar trekken ze er zo twee weken op uit. Voor ze op reis vertrekken, bereidt Marc hun routes tot in de puntjes voor.

Elke keer hebben we een nieuw doel: een of andere top of berghut bereiken. We kunnen niet genoeg krijgen van de regio van Zillertal, in het Oostenrijkse Tirol.

Kriebelende benen

Het koppel zit in een ballroomclub. Slow fox, Cha-cha-cha, Rumba en andere Discoswings hebben geen geheimen voor hen. Dans is niet hun enige sport. Marc en Hilda wandelen en fietsen graag en willen ook met fitness beginnen, kwestie van in vorm te blijven.

Hun huis in Haaltert, in Oost-Vlaanderen, heeft een grote tuin. Het is voor hen dan ook een groot plezier om die samen te onderhouden.

Een sociaal koppel

Hun innige verstandhouding belet hen niet om veel vrienden te hebben.

We hebben ook het geluk uitstekende buren te hebben. We hebben zelfs een doorgang geïnstalleerd tussen onze tuinen. Dat is gemakkelijker om te aperitieven…

Dat het leven jullie toelacht, Hilda en Marc. We wensen jullie het beste.


Comments are closed.