Pensioen? Voor Dominique is dat anders genieten van haar tijd… en niet langer lopen om de trein te halen. Ze is met pensioen sinds 1 april 2020, na 40 jaar carrière bij Smals. Ze wil tijd met familie doorbrengen, meer sporten en zich bezighouden met decoratie. Ontmoeting met een glimlachende collega voor wie “de goede momenten altijd doorwegen”.

Haar carrière in vogelvlucht

Na haar technische studies en handelsstudies werkt Dominique twee jaar bij de Post. In november 1979 wordt ze aangeworven bij Smals bij de dienst RSZ-aangiften. Na zes maanden wordt ze overgeplaatst naar Gegevensinbreng en blijft er 19 jaar.

Het was niet gemakkelijk om het vereiste rendement van 10 000 toetsen per uur te behouden. Maar we hebben goede momenten beleefd.

Dominique slaagt voor een examen en verlaat het team Gegevensinbreng. Ze maakt dan vervolgens deel uit van verschillende teams die instaan voor het toepassingsbeheer: ASR gedurende 5 jaar, LATG gedurende 2 jaar, daarna het team OCMW, Primula, Gotot Out & Limosa. Tijdens deze laatste functie staat ze eveneens in voor het secretariaat van UP-site.

Trouw aan haar afkomst

Dominique woont in een klein dorp: Les Isnes, dichtbij Gembloers. Ze is er geboren en heeft er altijd gewoond. Haar man Philippe was afkomstig van een naburig gehucht. Ze zijn getrouwd toen ze 18 waren en hebben het ouderlijk huis van Dominique overgekocht, in natuursteen.

In december 2020 vieren we 44 jaar huwelijk.

Een zon die Lénaïck heet

Familie staat centraal in het leven van Dominique. Philippe is al meer dan 10 jaar met brugpensioen. Hij is constant verbonden met een beademingstoestel omdat hij serieuze longproblemen heeft. Het koppel heeft drie dochters: Vanessa (41 jaar), Gaëlle (38) en Alexia (36).

Alexia, Gaëlle en Vanessa

Gaëlle is de gelukkige mama van Lénaïck, 8 jaar oud. “Het is ons zonnetje”, zegt Dominique met fonkelende ogen. Voor haar kleinzoon zorgen is natuurlijk een van haar prioriteiten, vooral nu ze meer tijd heeft.

Hij is nooit moe! We gaan samen naar de film, bowlen, we maken wandelingen of fietsen in het dorp…

Philippe en Lénaïck
Sportieve voornemens 

Om in vorm te blijven, heeft Dominique beslist om opnieuw te gaan sporten. Sinds het begin van het jaar gaat ze twee keer per week fitnessen. Ze is ook beginnen wandelen samen met een vriendin die ze kent van op de trein en die ook pas met pensioen is.

Decoratieplezier

Dominique houdt zich graag bezig met de decoratie in huis. Ze zou de muren opnieuw verven enkel en alleen voor het plezier nieuwe kleuren te matchen. Ze kijkt ernaar uit om binnenkort haar hele keuken te vernieuwen.

Reizen dichtbij huis

Philippe en Dominique reizen graag, maar zijn gedwongen om niet te ver van huis te gaan omwille van de eerder vermelde gezondheidsproblemen. Deze zomer zijn ze van plan naar Boulogne-sur-mer te gaan, aan de Opaalkust, als de omstandigheden gunstig zijn.

Haar dromen?

Ik heb gewoon een geluksdroom. Dat alles goed gaat in het leven van mijn naasten. Dat we geen zorgen hebben en dat mijn man en ik kunnen genieten van een mooi en lang pensioen.

Dat alles wensen we je van harte toe, Dominique!

Een woordje van Dominique aan haar collega’s

In de 40 jaar bij Smals heb ik mooie ontmoetingen gehad in de verschillende diensten waarin ik gewerkt heb. Ik bedank al deze personen, vriendinnen en collega’s. En ik wens hen verder zeer veel succes toe.


Comments are closed.