Tot december 2019 was hij teamleader van de dienst Buildings&Facilities. Willy, afkomstig van Aalst, is een levensgenieter. En hij staat altijd klaar voor een streepje humor. Betrouwbaar en plichtbewust als hij is, geeft hij toe dat hij soms te ongeduldig is. Ontmoeting met een enthousiaste en energieke man…

Binnenkort een gezellig nestje aan zee

Willy is niet iemand die in zijn zetel blijft hangen. “Zolang de gezondheid goed zit, kunnen we best veel doen!”. Hij is verliefd geworden op de badstad Sint-Idesbald.

Mijn partner Véra en ik hebben er een appartement laten bouwen. De werf heeft wat vertraging opgelopen door het Covid-19-virus, maar onze verhuizing is voorzien op 22 juni 2020.

Sint-Idesbald, het pand in aanbouw waar Véra en Willy hun appartement zullen hebben.

Willy is een echte klusser. Hij maakt zelfs zijn eigen houten meubels.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_imagebrowser”]

Een passie voor wijn

Als ik je vertel dat hij twee raskatten heeft die Sjira en Poejy heten, dan kan je al zonder problemen raden dat Willy een passie voor wijn heeft! Hij houdt ook van de verfijnde keuken en heeft zijn gading gevonden bij zijn wederhelft die een echte keukenprinses is!

Geen tijd voor verveling

Willy houdt van muziek, reizen, wellness en sport. Aan zee zal hij de gepaste omgeving hebben voor wandel- en fietstochten. Hij overweegt om cursussen fotobewerking te volgen. En dat is niet alles: werken als reisgids in hartje Koksijde zou hem zeker ook bevallen!

Een toekomstige rode duivel in de familie?

Willy is zeer fier op zijn twee kinderen en vijf kleinkinderen. Zijn zoon Jeroen (42 jaar) heeft twee zonen: Arno (13) en Xander (12). Zijn dochter Klaartje (37 jaar) heeft twee dochters en een zoon: Jasmien (12), Tristan (11) en Janina (10). De kleinkinderen van Willy zijn allemaal heel sportief. Jasmien doet aan touwtjespringen. De vier anderen spelen voetbal. Tristan, die ook het petekind is van Willy, is zelfs ingeschreven bij de voetbalacademie.

Hij heeft veel talent. Hij heeft feeling voor het spel. Ik droom ervan hem ooit zijn debuut te zien maken in een divisieploeg.

Jasmien met haar opa Willy en meter Véra
Lang leve het getrouwde koppel!

Véra en Willy hadden hun huwelijk gepland op 6 juni 2020. Het coronavirus heeft hun plannen in de war gestuurd. Afhankelijk van hoe de situatie evolueert zullen ze op 3 oktober 2020 of 5 juni 2021 in het huwelijksbootje stappen. Filosofisch als hij is, bedenkt hij zich dat als ze de trouw uitstellen tot 2021 het de gelegenheid zal zijn om te vieren dat ze elkaar 25 jaar geleden ontmoet hebben! In januari 2021 hopen ze samen met vrienden een cruise te maken naar Dubai naar aanleiding van de wereldtentoonstelling.

Een afwisselende carrière

Willy had een onfeilbaar trucje om elke dag met plezier te beginnen: zich aan zijn werk toewijden alsof het om zijn eigen bedrijf ging. Hij droomde ervan om voetballer of architect te worden maar hij heeft de raad van zijn vader opgevolgd en voor industrieel ingenieur in de mechanica gestudeerd.

Met zijn diploma op zak en zijn legerdienst achter de rug begint hij eind 1976 bij Gyproc te werken en helpt hij bij de renovatie van de fabriek die de gelijknamige platen fabriceert. Hij schakelt over op andere uitdagingen bij Food Machinery Corporation, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de fabricatie van verpakkingsmachines. Later begint hij met enthousiasme te werken bij Colruyt voor de inrichting van de winkels. Vervolgens wordt hij winkelmanager, eerst in Dendermonde dan in Ninove. Hij verhoogt het omzetcijfer van deze supermarkten.

Hij heeft de functie van Logistic Manager bij de breigoedfabriek Bosteels-De Smeth en daarna in de verpakkingsfirma Resilux. Willy volgt twee opleidingen: Milieucoördinator niveau A en Facility Manager. Hij werkt als Facility Manager in een verpleeginstelling, daarna als Building Manager bij Fortis Bank en Fortis Real Estate. In augustus 2008 wordt hij aangeworven bij Smals voor het beheer van de gebouwen.

Willy is tevreden dat hij veel verschillende projecten heeft kunnen doen in de loop van zijn carrière met de hulp van zijn collega’s.

Ik dank hen voor hun vertrouwen en de goede samenwerking. We werken allemaal om brood op tafel te zetten voor ons gezin. Het is belangrijk dat we dat op een menselijke en respectvolle manier doen.

Uitdagingen genoeg, maar de verhuizing van onze Brusselse site naar de Fonsnylaan, in januari 2010, zal in de geschiedboeken blijven staan. Door sterke sneeuwval kon er geen lift op het voetpad geplaatst worden. Alle meubels moesten via de liften en trapgaten naar boven gebracht worden. Doordat de sneeuw het gebouw bevuild had, moest het nog helemaal gepoetst worden. Gelukkig stond alles klaar om, na een weekend hard labeur, de medewerkers te ontvangen. Wat een voldoening!

Willy kennende zal hij nog heel wat andere uitdagingen aangaan.

We wensen hem veel succes, geluk en een uitstekende gezondheid!

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_imagebrowser”]

Comments are closed.