Het crisiscentrum heeft benadrukt dat we moeten vermijden opnieuw in contact te komen met andere personen, zelfs na een isolatieperiode zonder symptomen.

Valse geruchten doen hierover de ronde op de sociale netwerken. De personen die twee weken geen symptomen hebben vertoond, zouden zich zogezegd als niet-besmet kunnen beschouwen en geleidelijk aan weer hun sociaal leven hervatten.

Dr. Emmanuel André, viroloog, komt hier op terug: “Het is uiterst belangrijk om de social distancing vol te houden. Met de maatregelen hebben we de maatschappij kunnen opsplitsen in kleine groepen waartussen de bruggen beperkt zijn om de verspreiding van het virus te vermijden. Deze inspanning werpt zijn vruchten af maar dat vergt tijd. Als we nu opnieuw bruggen beginnen te bouwen, dan zal het virus onvermijdelijk opnieuw zeer actief worden. Er is nog een grote groep mensen die drager zijn, zelfs zonder symptomen. Deze mensen kunnen nog altijd anderen besmetten, zelfs na twee weken.”

Comments are closed.