Het co-Libri -projectteam: Mathieu De Keyzer, David Meert en David Mattei. Afwezig op de foto: Délia Druart, Ivan Rodrigues, Michael De Keyser, Tamara Beeckmans, Sebastian Molle, Marilyn Vancauter (foto: Nancy Boodts).

Maart 2020 staat bij de meesten bekend als de start van een gezondheidscrisis. Voor zes collega’s van Smals betekent het ook de start van het co-Libri-project, dat in maart 2022 afgerond werd. Projectleider Mathieu De Keyzer en functioneel analist Ivan Rodrigues vertellen ons er meer over.

Voor het project co-Libri migreerden we de complexe website “Kennisbeheer” van de RSZ van een verouderde technologie naar een nieuw Content Management Systeem (CMS). Een belangrijke migratie, omdat de website gevoelige informatie bevat voor de sociale inspectie.

De nieuwe website is moderner, kwalitatiever en krachtiger dan de vorige versie. Bovendien moesten duizenden documenten worden geïmporteerd in de nieuwe CMS.

Om de migratie te doen slagen, ontwikkelden we een eigen herbruikbaar, web-georiënteerd en open-source CMS. Dat heeft als voordeel dat we niet afhingen van een ‘vast’ type oplossing en dat we ons 100% konden afstemmen op de noden van de klant.

Het project is afgerond, maar de website blijft evolueren: we luisteren naar de noden van de RSZ, om zo de nieuwe website up-to-date te houden.”

Heeft jouw team ook (bijna) een project afgerond, en wil je er meer over vertellen? Laat het weten aan Org.com!


Comments are closed.