Tom De Keukelaere, System Administrator

Hoe voelt het om terug naar kantoor te komen?

Ik ben enorm blij dat ik weer naar kantoor kan gaan, ook al is het nog maar in beperkte mate. Ten eerste om mensen van mijn team weer te zien, maar ook omdat ik liever op kantoor werk. Voor mij is het belangrijk om een duidelijke scheiding te hebben tussen werk en thuis. Normaal gezien telewerk ik niet, behalve wanneer ik van wacht ben. Nu we weer naar kantoor kunnen gaan, is het ook heel leuk om collega’s van andere teams te zien, met wie ik niet samenwerk, maar met wie ik graag omga.”

Wanneer had je voor het laatst de collega’s van je team fysiek ontmoet?

“Iedereen samen, dat was in maart 2020. In de zomer daarop heb ik een paar collega’s op kantoor gezien, maar anderen kwamen niet, om gezondheidsredenen. Onze dienst werkt perfect, zelfs met iedereen in telewerk. Onze teamleider laat ons dus de keuze. Ik spreek met een of twee collega’s af om op dezelfde dag naar kantoor te komen, en let er daarbij op dat de maximale bezetting van 20% niet wordt overschreden.”

Hoe heb je de lockdown beleefd?

“Zeggen dat ik die als positief heb ervaren zou een brug te ver zijn, ook al ben ik ervan overtuigd dat hij zeker en vast nodig was om de verspreiding van de epidemie in te perken. Na een tijdje was ik het echt beu om in mijn appartement te zitten. Gelukkig wandel ik graag, alleen of met een kameraad. Die bezigheid heb ik dus opgedreven. Aan de andere kant werd mijn andere hobby tot quasi nul herleid: ik ga graag naar het voetbal kijken. Ik ben supporter van Club Brugge. In anderhalf jaar tijd ben ik maar naar één wedstrijd kunnen gaan!”

Hoe zie je de balans tussen telewerken en werken op kantoor?

Ikzelf ervaar geen voordeel van telewerken. Ik ben alleenstaande. Ik woon op drie minuten te voet van het station en de treinreis duurt maar 30 minuten. Ik verander graag van omgeving en kom graag elke dag naar Brussel. Op de terugweg gebruik ik de rit om mijn werkdag mentaal af te sluiten en me te ontspannen. Zo ben ik, eenmaal thuis, klaar om volop te genieten van mijn vrije tijd. Maar ik begrijp heel goed dat dit anders is voor collega’s die lange verplaatsingen hebben of die een gezin hebben. In hun geval is een deel van de week van thuis uit werken heel erg waardevol. Wat mij betreft: ik denk dat het normaal is telewerk over te laten aan degenen die het graag doen en voor wie het nuttig is.”


1 2 3 4 5 6

Comments are closed.