Manon Lambot, Dossierbeheerder

Hoe voelt het om terug naar kantoor te komen?

Het doet deugd om van omgeving te veranderen en je collega’s terug te zien. We vinden het fijn om weer onder de mensen te zijn. Sinds 9 juni 2021 komen we één keer per week terug naar kantoor en spreken we af om er op dezelfde dag te zijn. In de landschapsruimte kunnen we, dankzij het systeem van bordjes met groene duimpjes, de veiligheidsvoorschriften en de sociale afstand makkelijk respecteren. Het is aangenaam en niet stresserend.”

Wanneer had je voor het laatst de collega’s van je team fysiek ontmoet?

“In de zomer van 2020 zijn we drie of vier keer naar kantoor geweest. Maar dat duurde maar een maand. Daarna bleven we de hele tijd thuis. Ik ben in oktober 2019 aangenomen bij Smals. Ik heb mijn collega’s dus maar zes maanden gezien voordat ik maximaal telewerk deed.”

Hoe heb je de lockdown beleefd?

Voor mij was de eerste lockdown niet evident. Mijn dochter was maar anderhalf jaar oud. Ze is een tijdje niet naar de crèche kunnen gaan en was bij mij thuis terwijl ik werkte. Dat was een bijzondere situatie waar ik even aan moest wennen.”

Hoe zie je de balans tussen telewerken en werken op kantoor?

“Eens de crèche terug open ging, kon ik zien dat telewerken ook praktisch kan zijn en goed te combineren is met het gezinsleven. Ik kan mijn dochter gemakkelijk afzetten en ophalen in de crèche. Doordat ik tijdens de lunchpauze wat huishoudelijke taken kan doen, komt er ’s avonds tijd vrij. Bovendien is het thuis in het algemeen makkelijker om je te concentreren. Maar ik hecht ook veel waarde aan het contact met mijn collega’s. Als ik zou kunnen kiezen, zou ik graag deeltijds op kantoor werken en deeltijds thuis, of misschien iets meer op kantoor dan thuis. Ik denk dat het mogelijk is om een goede balans te vinden. “


1 2 3 4 5 6

Comments are closed.