Na 43 jaar carrière gaat Julien Brems begin mei 2021 met pensioen . Hij kijkt eerder tevreden terug op zijn carrière, maar weet dat hij de talrijke contacten met de collega’s en klanten zal missen. Na 29 jaar bij Smals als chauffeur zal zijn leven een andere wending nemen. Een blik in de achteruitkijkspiegel.

Zijn loopbaan

Eind juni 1978 is Julien 18 jaar oud. Hij maakt zijn middelbare studies af in de richting metaalbewerking. Bij zijn thuiskomst van school wacht er hem een brief van de RVA: hij start 2 dagen later bij Devos & Lemmens als magazijnbediende. Geen zomervakantie voor hem! Hij blijft een jaar bij deze werkgever.

Hij vindt daarna een job die beter aansluit bij zijn opleiding: in de metaalfabriek NV Gillis die loodsen bouwt. Na twee jaar gaat dit bedrijf failliet. Julien wordt aangeworven in het Amerikaanse bedrijf Alvey Europe, gespecialiseerd in het maken van automatische laders voor paletten. Hij leert er pistoolverven. Na een tiental jaar ondergaat hij een nieuw faillissement. Hij werkt vervolgens twee jaar als caravanmonteur bij Viking Caravans.

In 1992 stuurt hij zijn kandidatuur naar Smals en op 12 maart wordt hij aangeworven als chauffeur bij de logistieke dienst! Hij zal die functie 29 jaar uitoefenen.

Zijn gemoedstoestand

Julien herinnert zich nog zijn eerste dagen bij Smals, als beginnend chauffeur die Brussel niet kent. “gps en smartphones bestonden niet. Ik moest mij behelpen met een plan!”. 

Zijn gevoel op enkele weken van zijn pensioen? Hij vindt dat de tijd voorbij gevlogen is. Hij was altijd onderweg, vaak gehaast. “Het is echt raar nu ik besef dat mijn loopbaan gedaan is. Mijn leven zal een ander ritme krijgen.”

Zijn plannen

Julien zal de tijd nemen om te onthaasten.

Op het programma? Regelmatig een vijftigtal kilometers fietsen, alleen of met zijn broers; zijn Shiba Inu uitlaten; zijn grote tuin onderhouden; zijn huis verder renoveren…

Wanneer het opnieuw toegelaten is, kijkt hij ernaar uit om samen met zijn partner Nadia iets te gaan drinken op een terrasje of te gaan eten in het restaurant van de golfclub dicht bij hen, in Breendonk.

Nadia is verzorgster in een rusthuis. Ze zal met pensioen gaan in 2023. Julien en zij willen dan meer gaan reizen. Ze houden allebei van de natuur en de bergen. Ze zijn van plan om Oostenrijk en Zwitserland te ontdekken.

Momenteel nemen ze genoegen met de Ardennen en vertrekken ze twee keer per jaar naar Rendeux, tussen La Roche en Hotton, voor een kalm verblijf in een bungalow.

Julien heeft een zoon: Robbie, 25 jaar. Nadia heeft een dochter: Kim, die ook 25 jaar is. Wanneer het kan, zullen ze weer familiebarbecues houden.

En daarna zijn er een aantal feesten in te halen! Door de Covid-19-epidemie heeft Kim haar huwelijk, dat eerst voorzien was op 14 augustus 2020, een jaar moeten uitstellen. Julien heeft zelf zijn verjaardagsfeest in mei 2020 moeten afzeggen waar er 80 personen zouden samenkomen om zijn 60ste verjaardag te vieren. Maar uitstel is geen afstel! Dat zal de gelegenheid zijn om zijn feest samen met dat van Nadia te houden, die haar 60 lentes viert in september.

Zijn bericht aan zijn collega’s

Hij heeft twee keer zijn job verloren door faillissementen, en benadrukt het geluk dat we hebben om een stabiele werkgever als Smals te hebben. Hij houdt uitstekende herinneringen over aan zijn collega’s: “Er was altijd een goede sfeer tussen ons. Wij waren The A-Team! Bedankt aan iedereen voor deze mooie jaren!”


Comments are closed.