Op 29 mei 2022 liepen een 40-tal collega’s mee in de 20 km door Brussel.

Murielle Florins (gedetacheerde bij Famiwal) zette de snelste tijd neer bij de vrouwelijke lopers van Smals en Pierre-Olivier Blondiau (gedetacheerde bij het RIZIV) bij onze mannelijke lopers.

Proficiat allemaal!

Net voor het startschot ging hebben we enkele woorden kunnen uitwisselen met Myriam Cote, functioneel analist in het team “Digital Documents Services”.
Ook onze gedetacheerde collega’s lopen mee in het team Smals. Steven Engelen is analist bij de RSVZ. Na de wedstrijd stelden we hem een paar vragen.

.

Bekijk het interview van Myriam Cote en Steven Engelen (of lees het hieronder):

Enkele andere lopers van het team Smals dit jaar:

Richard Garcia
Kristof Boel
Sélim Amroune en Nuno Alexandre Da Fonseca Das Dores
Sélim Amroune
Carine Vos, Providence Kayitesi en Ann Meirhaeghe, opgelucht😅
Ann Meirhaeghe, Providence Kayitesi en Carine Vos
Justine Debruxelles et Marie Van Sevenant… AVANT
Justine Debruxelles et Marie Van Sevenant… APRES
Fabrice Provenaz

Bekijk de resultaten van alle Smals-teamleden (typ Smals in het zoekveld en klik daarna op  Go!)

En Myriam, heb je goed getraind voor deze uitdaging?

Myriam Cote (functioneel analist in het team “Digital Documents Services”):

Voor de 20 kilometer van Brussel heb ik me niet echt voorbereid. Ik had deelgenomen aan een trailwedstrijd van 30 km in de buurt van Ellezelles en ik had dus al een goede basis voor de wedstrijd. Ik was wat in een overgangsperiode.

Het is niet alleen het feit de 20 kilometer te lopen. Er zijn eigenlijk zoveel dingen. Je ontdekt sowieso de stad. En dan zijn er meerdere bevoorradingen. Ik geloof dat er zes zijn en dat komt dan ongeveer uit op een om de drie kilometer. Elke keer valt er wel iets nieuws te zien.

Er is ook veel volk. Het is een beetje een ontdekking zich zo een weg banen. Je ziet Brussel ook van een andere kant. We lopen de tunnels binnen en dat is nogal ongewoon als je het te voet doet. Zoiets durf je niet als er auto’s zijn!

Welke tijd denk je neer te zetten?

Ik heb het heel ruim ingeschat. Ik heb 2 uur 20 opgegeven, maar ik denk dat 2 uur voldoende kan zijn. Ik weet nu wel niet of ik erin zal slagen me een weg door de mensenmassa voor mij te banen binnen de 2 uur.

We wensen je veel succes en we zien je na afloop!

Ok, bedankt.


Steven, hoe is het gegaan met de 20 kilometer?

Steven Engelen (analist bij de RSVZ) :

Heel goed. Het was goed loopweer. Er was veel volk, maar dat weet je als je de twintig meeloopt. En ja, het was plezant zoals elk jaar. Leuk.

Je bent een recidivist, hè. Ik bedoel, je komt hier elk jaar om deel te nemen met Smals.

[lacht] Ik ben hier al bijna kind aan huis.

Wat apprecieer je daar zo hard aan?

Wat ik geweldig apprecieer is dat Smals zo’n beetje een uitvalsbasis is waar je je rustig kan omkleden, waar je nog eens naar toilet kan gaan, waar je je wat kan verfrissen als je gelopen hebt en waar je kan afspreken met je collega’s, wat ik ook dit jaar gedaan heb. Dus da’s fijn.

Oké, goed. Volgend jaar zeker opnieuw?

Ja, zeker en vast.

Proficiat nog!

Dank je wel hoor.


Comments are closed.