Getuigenis

Vincent Gueben-Bulteau, Attaché bij de dienst Loopbaanbeheer Loontrekkenden, Federale Pensioendienst

Ik heb een zeer goede ervaring met de medewerking met Smals voor de follow-up van langdurig zieken en de lancering van een re-integratietraject.
Als verantwoordelijke vind ik het moeilijk om een zieke medewerker bij hem thuis te contacteren. Dat kan de foute indruk geven dat we hem willen controleren of druk uitoefenen.

In dit soort situatie laat ik de persoon zelf contact opnemen en ik zeg het hem duidelijk: “Als je wil praten, dan ben ik er voor je. Neem gerust contact met me op.”

Ik vind het dan ook zeer nuttig dat de verantwoordelijke van Detachering en de Wellbeing Officer van Smals als tussenpersoon optreden tijdens de langdurige afwezigheid van een medewerker.

Een van onze medewerksters is in februari 2021 begonnen met een re-integratietraject. Ik ben zeer blij met de steun die we kregen van Smals en in het bijzonder van Odile van der Zee, die verantwoordelijk is voor de detachering.

Toen de terugkeer van onze medewerkster werd aangekondigd, handelde Odile verschillende administratieve formaliteiten af en informeerde mij over het verloop van het traject. We hadden regelmatig contact. In overleg met de medewerkster bereidden Odile en ik het re-integratietraject voor, samen met een beschrijving van de oude en de nieuwe functie.

Naar mijn mening is het belangrijk om niet alles op de medewerker te richten, maar ook rekening te houden met de relatie met het team. Hoe was de dynamiek van het team voor, tijdens en na de afwezigheid van de medewerker? Door over deze verschillende aspecten na te denken, kunnen wij de re-integratie beter voorbereiden en anticiperen op de nieuwe dynamiek die zich zal kunnen ontwikkelen.


1 2 3 4

Comments are closed.