Getuigenis

Annie Claeys, interne medewerkster met re-integratietraject

Ik ben technisch analist IT bij Smals. Ik ben 60 jaar oud en tot nu toe ben ik nooit zwaar ziek geweest.
Maar in september 2020 kreeg ik een dubbele longembolie. Ik werd opgenomen op de spoedafdeling en ik heb heel veel geluk gehad dat ik erbovenop geraakt ben.
Tweeënhalve maand lang was ik afwezig op het werk.

Ik ben heel tevreden met de hulp van de Wellbeing Officer van Smals. Het doet goed om te kunnen praten met iemand die naar je luistert en je begrijpt. Ineke gaf me ook heel nuttig advies voor de administratieve formaliteiten. Ik stelde het echt op prijs toen ik me niet goed voelde en geen ervaring had in zo’n situatie.

Momenteel volg ik een re-integratietraject. In plaats van voltijds bezig te zijn, werk ik nu enkel ‘s morgens van 8.00 tot 12.00 uur. Wanneer je altijd voltijds gewerkt hebt, is het moeilijk – voor de betrokken persoon maar ook voor zijn overste en voor zijn collega’s – om ons aan te passen aan het feit dat we maar de helft van de tijd hebben die we anders hadden. We hebben de neiging om de beschikbare tijd te overschatten en te denken dat de uren voorbij vliegen!

Na mijn ochtend werken daarentegen zak ik in elkaar. Fysiek heb ik echt de namiddag nodig om te herstellen. Dat is niet gemakkelijk om te aanvaarden, maar ik snap dat ik moet onderhandelen met mijn lichaam.

We mogen zeker niet onderschatten dat een gezondheidsprobleem psychologische gevolgen kan hebben. Ik heb mijn kwetsbaarheid gevoeld, ik was bang te sterven. Daar ga je wel van nadenken, anderhalf jaar voor mijn pensioen. Gelukkig heb ik veel humor en dat helpt me om te relativeren.

1 2 3 4

Comments are closed.