Getuigenis

Joris Verreycken, gedetacheerde medewerker met re-integratietraject (FOD Sociale Zekerheid)

Vroeger was ik verantwoordelijk voor onder andere de servers, mainframe, storage, backups en disaster-recovery bij de FOD Sociale Zekerheid. Midden juli 2019 ben ik zwaar ziek geworden, waarvoor een intensieve en zeer belastende medische behandeling noodzakelijk was.

Eén van de gevolgen hiervan was een enorme vermoeidheid, die ook nu nog aanwezig is. Een fysieke moeheid die niet verdwijnt met eens goed uit te slapen en die je pas kan vatten als je ze zelf meemaakt.

Aangezien mijn immuunsysteem verzwakt was, zat ik al in ‘lockdown’ nog voor de corona-pandemie uitbrak. Een afwezigheid op het werk van maar liefst 15 maanden is zeer zwaar. Sociaal contact met collega’s had een heel belangrijke plaats in mijn leven. Je brengt ten slotte meer tijd door met hen dan met familie of vrienden. Wanneer je ziek wordt, valt dat allemaal ineens weg.

Tijdens mijn ziekteverlof heeft de Wellbeing Officer van Smals me meermaals opgebeld om te vragen hoe het ging. En ik moet zeggen dat dat echt plezier deed. Dat soort aandacht bewijst dat je geen nummer bent.

Nadat de behandeling goede resultaten opgeleverd had, zei de specialist me dat ik voor hem het werk niet hoefde te hervatten. Ik vind mezelf echter nog te jong om te stoppen, ook al word ik binnenkort 60 jaar. Ik hou van mijn job, van de uitdagingen, van het samenwerken met anderen. Toen ik tegen de specialist zei dat ik halftijds het werk wou hervatten, feliciteerde hij me, maar waarschuwde hij ook dat ik dat zeker niet mocht onderschatten.

Op 1 november 2020 is mijn re-integratietraject gestart, in telewerk natuurlijk. Ik werk nu elke dinsdag, elke donderdag en tweewekelijks op maandag. Dat ritme bevalt me goed. Op het einde van de werkdag is de energie wel volledig op. Ik kan niet meer doen wat ik wil of wat ik vroeger deed. Ik moet naar mijn lichaam luisteren en een ritme zoeken dat op lange termijn uit te houden is. Ik kort liever mijn arbeidstijd in, dan te veel hooi op mijn vork te nemen en weer arbeidsongeschikt te worden.   

Bij mijn hervatting ben ik van functie veranderd. Ik ben nu IT Security Architect. Dat interesseert me erg en ik voel me goed in deze rol. Ik kijk er met veel ongeduld naar uit om mijn collega’s in levende lijven terug te zien! 😃

1 2 3 4

Comments are closed.