De site ITdaily heeft een artikel gewijd aan het webinar over de EBSI die Smals, Belnet, de KU Leuven en de FOD BOSA samen georganiseerd hebben op 24 februari 2021. Het artikel “België en de blockchain: nieuwe kennishub promoot EU-blockchainproject” is gebaseerd op een interview van onze collega Kristof Verslype (Smals Research) en andere partners.

Het webinar “Hoe de overheidsdiensten gebruik kunnen maken van het potentieel van de EBSI-blockchaininfrastructuur” werd gevolgd door 150 personen. De deelnemers kregen uitgebreid uitleg over de EBSI en EBSI4be (de Belgische node), alvorens drie blockchain-toepassingen te ontdekken.

De EBSI is een ambitieus Europees project dat een blockchain-infrastructuur wil verschaffen aan de overheidsdiensten. Dankzij deze infrastructuur zullen zij digitale overheidsdiensten kunnen opstellen die gebaseerd zijn op de blockchain-technologie.

25 blockchain-nodes zijn al beschikbaar in testomgeving. Twee daarvan zijn gelegen in België (EBSI4BE): de ene bij Belnet en de andere bij Smals.

Bekijk de opname van het webinar en de slides van de sprekers

Meer info over de EBSI

Schrijf je hier in als je op de hoogte wil blijven van de volgende webinars.


Comments are closed.