Door de verscheidenheid is haar 42-jarige carrière een echte mozaïek. Met haar pensioen wijdt ze zich nu voltijds, en vrijwillig, aan het beheer van een onderneming. Laten we even wandelen naast Michèle Leclercq om een collega vol contrasten te ontdekken. 

Eerst stewardess…

Michèle begint haar carrière als stewardess bij Sobelair. Om er meer te zijn voor haar zoon, beslist ze vervolgens om in een reisagentschap te gaan werken. 

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, start ze als zelfstandige en opent ze een winkel van decoratievoorwerpen in Overijse met de naam “Pastel”. Daar ontwikkelt ze een internationale klantenkring.

Geleid door haar smaak voor zaken wordt ze vertegenwoordiger voor een Nederlandse onderneming. Ze ondersteunt de distributie van verschillende merken in België, Luxemburg en Nederland: Crabtree & Evelyn, Beatrix Potter, Paddington Bear. Vervolgens stelt ze haar commerciële talenten ter beschikking van Pia International, om knuffels op de Franse markt te verdelen.

Haar carrière neemt een nieuwe wending wanneer ze als dossierbeheerder in dienst treedt bij Europ Assistance. Daarna werkt ze 3 jaar voor CIMIRe. Deze vzw verzamelt, beheert en identificeert de loopbaangegevens van de werknemers.  

In 2010 wordt ze door Smals aangeworven en gedetacheerd bij de FPD, de Federale Pensioendienst, als dossierbeheerder en receptioniste. 

Ik ben blij dat ik de laatste 10 jaar van mijn carrière bij Smals heb gewerkt. Het is een voorbeeldige werkgever, te weinig gekend door de buitenwereld. De werkomstandigheden zijn er uitstekend.

Een andere fulltime job

Michèle ziet het pensioen als een kans om nog actiever te zijn. Drie jaar geleden heeft ze een bouwbedrijf voor haar man opgericht.

We voeren binnenhuisarchitectuurwerken uit: schilderen, stukadoren, parket leggen… Mijn man is een echte goudsmid. Ik ben erg trots op zijn verwezenlijkingen.

Michèle is blij om deel te nemen aan het avontuur. Ze zorgt voor de boekhouding, maakt de bestekken… Ze is van plan om op haar 70 jaar te stoppen. 

Mijn hobby’s? Zaken afsluiten! Ik heb geen tijd voor iets anders, maar dat vind ik niet erg. Deze job vind ik echt leuk.

Altijd een passie voor reizen

Michèle heeft veel gereisd in haar leven. Ze zou graag overal teruggaan… vooral naar de Antillen, meer bepaald naar Pointe-à-Pitre in Guadeloupe en naar Fort-de-France in Martinique. Ze zou ook graag opnieuw bepaalde plekken van Afrika willen zien, zoals Rwanda en Senegal. 

Het is echter absoluut niet dringend. Ons grote huis in de regio van Namen houdt ons goed bezig.

Alles herbeginnen!

Als Michèle één wens zou kunnen vervullen, zou het zijn om alles te herbeginnen. Een nieuw leven, andere ontdekkingen, een grenzeloze nieuwsgierigheid om te verzadigen…

We wensen je een spannend pensioen toe, Michèle!

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est Chateau-des-milandes.jpg.
Het Kasteel des Milandes is gelegen in Castelnaud-la-Chapelle, in de Dordogne. Het was de eigendom van Joséphine Baker. De kunstenares leefde er met haar twaalf kinderen van verschillende afkomst die ze had geadopteerd. Michèle houdt van dit kasteel wegens de ligging en de rust. Er worden er valkerijshows gegeven, een kunst waar ze gepassioneerd over is.

Comments are closed.