Het Fin@Med-projectteam bij Smals. Van links naar rechts: Jorne Devos, Corentin Lamy, Aissa Zidani, Michael Linden, Michael Hermens, Maxime Lamquet, Kilian Valentin.
(foto: Nancy Boodts)

Wanneer een rechthebbende van Defensie gezondheidszorg krijgt die niet door het ziekenfonds wordt gedekt, dan kan hij een terugbetaling aanvragen aan Defensie. Die laatste biedt immers een aanvullende medische dekking. De verwerking van de aanvragen wordt uitgevoerd door de afdeling “Budget & Finance – Medical” via de toepassing Fin@Med. Hiermee kan berekend worden of een terugbetaling mogelijk is. De toepassing beheert de volledige flow: van aanvraag tot de uiteindelijke terugbetaling. Defensie klopte aan bij Smals om Fin@Med te verbeteren. Kilian Valentin, ontwikkelaar van het project, vertelt ons er meer over.

Het project ging van start begin 2021. In een eerste fase werd de toepassing gemigreerd naar de Smals-servers. Nu werken we aan de tweede fase, waar we de toepassing van A tot Z herschrijven.

Het Smals-team voerde de businessanalyse uit om zo goed mogelijk aan de behoeften van de eindgebruikers te beantwoorden. Op termijn zullen zij dus beschikken over een gemoderniseerde toepassing met geoptimaliseerde inhoud voor hun dagelijkse werkzaamheden.

We waken er eveneens over dat de interface zo goed en zo snel mogelijk werkt, zodat ze gebruiksvriendelijker is voor de klant. Al die verbeteringen leiden tot een aanzienlijke productiviteitswinst voor de gebruikers.

Het project zal begin 2023 afgerond zijn.

Een belangrijke uitdaging in het project is dat we leren werken met een nieuwe technologie “Camunda” voor automatische besluitvorming.

We gebruiken ook een moderne architectuur gebaseerd op micro-services. En op persoonlijk vlak leer ik als jonge ontwikkelaar veel bij over andere interessante technologieën.

Heeft jouw team ook (bijna) een project afgerond en wil je er meer over vertellen? Laat het weten aan Org.com!


Comments are closed.