Het standpunt van Emmanuel Geeraerts

Emmanuel Geeraerts is Communication Officer bij Bucom. Hij deelt graag zijn ervaring als deelnemer aan de workshop.

Wat vond je van deze workshop? Waarvoor was hij nuttig?

“Eerst wist ik eigenlijk niet goed wat te verwachten. En we zien dat dat toch een andere manier van werken is dan wij gewoon zijn. Maar op zich vond ik de workshop wel interessant, dit om verschillende redenen. Eerst en vooral de context, die was eigenlijk een beetje atypisch. We zijn dus samengekomen met verschillende teams op een locatie, namelijk bij de RSZ. En wij zijn ook door elkaar gegooid in verschillende groepjes zodanig dat je eigenlijk bij mensen terechtkwam die je nog niet kende, willekeurig verdeeld in groepjes dus. Dat op zich maakte het eigenlijk al interessant want in je dagdagelijks werk ken je je collega’s, kan je al een beetje aanvoelen hoe ze te werk gaan en wat ze over bepaalde dingen denken. Maar hier door dit opzet was het uiteraard interessant omdat je samen tot andere inzichten komt, want iedereen heeft zijn eigen stijl en zijn eigen ideeën.

Daarnaast vond ik de aanpak ook wel goed. Deze was de aanpak die het User Experience Team uitgewerkt had. Er waren eigenlijk verschillende creatieve oefeningen, bijvoorbeeld de Lotus Blossom, een creatieve oefening waarbij van een centraal thema begonnen wordt en waarbij dat thema nadien verder uitgediept wordt.

In de praktijk is dat wel goed, want dat verplicht eigenlijk iedereen om samen na te denken en om mee te werken aan die oefeningen.

Ten slotte misschien nog iets over de ondersteuning. Ik vind het wel belangrijk om dat ook even toe te lichten; dat dat op een goede manier geleid is door de mensen van Usability. Het was heel goed voorbereid en ik vond het eigenlijk wel een geslaagd evenement. Dus toch alvast een pluim ook voor het team van Hafssa en voor het User Experience-team.

Om terug te komen op uw tweede vraag: “Waarvoor diende hij?”  Wij waren uiteraard op voorhand niet op de hoogte van de ideeën of van de inhoud. Maar er waren een aantal concrete doelstellingen of thema’s gedefinieerd. Er waren eigenlijk 3 thema’s die centraal stonden:

  • Enerzijds Welzijn bij Smals,
  • Samenwerking binnen het team en met andere teams
  • en ten slotte de Kwaliteit van de geleverde diensten.

De bedoeling van de workshop zelf was dus eigenlijk om tot concrete doelstellingen te komen die het werk van iedereen bij Smals kunnen verbeteren. Want het gaat natuurlijk verder of breder dan de deelnemende teams, de mensen die daar waren. Ik denk dat, zowel qua onderwerpen als qua uitwerking, het eigenlijk zaken zijn die voor iedereen die bij Smals werkt wel nuttig en interessant kunnen zijn. Dus ik kijk alvast uit naar de resultaten.

Ten slotte wil ik nog toevoegen dat het tof was dat we onze mening konden geven tijdens de workshop.”

Bedankt, Emmanuel.

“Graag gedaan.”

1 2 3 4 5 6

Comments are closed.