Elsa Rameau, Java-ontwikkelaar, team DmfA-RSZ & ex-Dibbistoepassingen

Hoe is alles begonnen?

Ik was op zoek naar een hobby waardoor ik schermen links zou kunnen laten liggen en nuttige dingen zou kunnen creëren. Na een gesprek met een collega die een aantal zeer goede ideeën had, heb ik eind 2019 besloten om te gaan naaien.

Eerst leerde ik het alleen, daarna volgde ik om de zondagmorgen een paar lessen. De lessen werden opgeschort vanwege de sanitaire crisis. Dus bleef ik leren via online tutorials en boeken.

Waarom naai ik?

Mijn werkplaats is mijn toevluchtsoord. Naaien laat me toe even uit de realiteit te ontsnappen, mijn verbeelding de vrije loop te laten. Ik heb heel uiteenlopende ideeën: zodra ik een project zie dat me bevalt, noteer ik het in mijn to-dolijst, die voortdurend groeit. Ik heb graag het resultaat van mijn werk in handen en creëer stukken die overeenstemmen met mijn wensen.

De hoeveelheid tijd die ik er aan besteed hangt af van mijn stemming, mijn andere bezigheden, gezinsleven,…

Wat doe ik graag?

Ik maak accessoires die ons helpen ons afval thuis te verminderen: wraps om boterhammen in te wikkelen, diepvrieszakjes, snackzakjes, reinigingsdoekjes… Door Covid-19 heb ik ook maskers gemaakt.

Het werk waar ik het meest fier op ben?

Aangezien zero waste me nauw aan het hart ligt, ben ik fier op die projecten. Mijn accessoires zijn misschien niet de meest charmante, maar ze doen wat ze moeten doen en dat is wat telt!

Een deel van Elsa’s werk. Effen grijze tas in het midden: diepvrieszak, de andere: verpakkingen voor boterhammen, broodjes of vieruurtjes.

Mijn volgende projecten?

Ik heb een verzameling tassen en van sommige hou ik meer dan van andere. Ik ben onlangs begonnen met een tas op te knappen die ik heb en die niet meer in productie is. Ik verander al het leer. Het zal me wat tijd kosten, maar daarna zal hij weer als nieuw zijn.

De raad die ik zou geven aan een beginneling(e)?

Omdat ik zelf een beginner ben, zou ik zeggen zich niet te laten ontmoedigen! Sommige projecten zijn erg technisch of moeilijk, maar zoals met alles leer je van je fouten en boek je vooruitgang.

Fleece gevoerde katoenen sjaals gemaakt door Elsa Rameau

1 2 3 4 5 6 7

Comments are closed.